DE EVOLUTIE VAN INTIMITEIT

Dat was het topic van het Festival of Love 2018.  Intimiteit – wellicht denk je meteen aan intieme nabijheid tussen geliefden.  Dat wordt door dr. Marc Gafni, inspirator van het Festival of Love, meteen opengetrokken. Het hele universum is gebaseerd op intimiteit. Natuur, materie, alle mensen – we leven in een intieme wereld en alles is met alles en iedereen verbonden.

En het gaat niet goed.  Onze planeet is ziek, de mensheid worstelt met de ergste uitdagingen – oorlog, hongersnood, #metoo trauma’s,…
De problemen zijn groot, er komen acties die doekjes voor het bloeden zijn, maar niet voldoende beweging brengen.  Om het stuur echt om te gooien hebben we, volgens Marc Gafni, een nieuwe collectieve verhaallijn nodig.

dr. Marc Gafni writing

Dag en nacht schrijft Marc aan een nieuw verhaal. Zijn leven wijdt hij aan onderzoek en hij zoekt op een hoogst creatieve en intelligente manier naar de sleutel om de planeet en de mensheid te redden.  Hij betrekt daarbij geschiedenis, mystieke teksten, wetenschap en nog veel meer.  We kunnen niet anders dan buigen voor zoveel commitment.

HOMO AMORE

Dat is het antwoord van Marc op de planetaire crisis.
Alles en iedereen is met elkaar verbonden.  Hoe kan het dan dat bijvoorbeeld een deel van de wereld overvoed is en dat een deel van de wereld ondervoed is.  Als we allemaal echt terug in contact zijn met onze diepste essentie, met onze evolutionaire beweging zoals die bedoeld is, dan kunnen we toch niet toestaan dat er dagelijks duizenden kinderen sterven van de honger.  Als je je echt verbonden voelt met onze planeet, dan kan het toch niet dat je bijdraagt aan haar verzieking.

Een van de redenen waarom dat wel kan, is omdat we afgeleerd hebben om te voelen.  Om echt en diep verbonden te zijn.  WE ARE ONE, zingen we graag mee, maar waarom lukt het ons dan niet om dat waar te maken?  Omdat we zoveel pantser hebben opgebouwd, collectief pantser, kunnen we ons hart sluiten voor het lijden in de wereld en wegkijken.  Onze ethos verloedert samen met het afsluiten van onze eros.  Zwaarte en onmacht werken verlammend, maar het HOMO AMORE antwoord van Marc brengt liefde en passie om je hart te openen en zet ieder die zich laat besmetten aan om bewegingen in de juiste richting te maken.

HOMO AMORE is de mens die weer voelt (Eros) en die van daaruit voor de juiste waarden (Ethos) gaat staan en acties onderneemt. Elke persoon heeft een eigen unieke bijdrage die hij/zij kan leveren.  Breng jezelf, breng je unieke bijdrage, sta op, word wakker! Marc schreeuwt het uit, want we hebben geen tijd meer te verliezen. Daarmee red je ook jezelf. Immers, mensen die hun unieke bijdrage, de stem of de beweging waarmee ze voor evolutie kunnen zorgen, inhouden, vervallen in depressie. Je ziel amputeren, betekent zoveel als het leven waarvoor je geboren bent, niet eren en betekent eigenlijk ook dat je niet gelukkig kan zijn.

HOMO AMORE zijn – dat is de spier de we geoefend hebben tijdens het festival.  Je hart openen en sluiten, maar niet wegkijken.  En weer openen.  Je laten raken en van daaruit in beweging komen.

We live in a world of outrageuos pain and the only answer is outrageous love.

Ieders uniek vuur is nodig.  Elke HOMO AMORE is aanstekelijk voor anderen. Elke bijdrage wil zich uiten en draagt bij tot het antwoord op onze collectieve crisis.   Mijn uniek risico na het festival is om anderen aan te steken, om de verbinding met zichzelf en met alles en iedereen om hen heen weer te voelen. Van HOMO ARMOR naar HOMO AMORE

Dat is al jaren de missie van Quinx en nu voegen we twee dingen toe :

1. Marc Gafni geeft ons een beter en zeer goed gearticuleerd frame om het over te brengen.
2.Het is niet alleen om de liefde meer te kunnen laten stromen en de wereld tot een mooiere plek te maken.  Het wordt dringender en dwingender. De beweging naar een liefdevolle wereld is niet meer “nice to have” maar een must.

Summer festival of Love

Met 96 soldiers of love, waren we in een centrum in Noord-Nederland.
Een teaching van 7 dagen, 3 uur per dag in een blog proberen over te brengen, vraagt om rigoureus snoeiwerk en om de essentie te capteren – wat per definitie al gekleurd is door de schrijver en te beperkt.  We kregen zoveel inspiratie tijdens die week, dat we veel hebben om te delen tijdens onze workshops en dat we nog zullen schrijven.

EN, mocht je geraakt zijn, dan nodigen we je uit om ons te contacteren ivm het Summer Festival of Love 2019.  Het is een absolute aanrader voor iedereen die bewust en wakker wil bijdragen aan een beter zelf en aan een betere wereld. Marc Gafni geeft ‘s morgens inhoudelijke inspiratie en ‘s middags zijn er allerlei werkvormen en workshops om zijn teaching in de praktijk om te zetten en de liefdevolle, betrokken burger te zijn, die de wereld nodig heeft.
Voorlopige data in 2019 zijn 28 juli t/m 3 augustus.

Inspiratie :
Boek – Return to Eros, Dr. Marc Gafni en Kristina Kincaid

Summer festival of love

dr. Marc Gafni

Listening to teaching of Marc Gafni