Project Description

Team development

Bringing out the magic

When we work with teams we take them through a deep process that is both challenging and rewarding. We help create a culture of honesty, togetherness, and loyalty. The result is that people enjoy working with each other, enjoy learning together, enjoy achieving together. The result is that team members combine strong personal leadership with a feeling of unity and common direction.

Off site workshops

Over the years Quinx has built up extensive experience and expertise in working with teams of all levels. We specialize in off-site workshops whose goals are to improve and develop:

• Team dynamics: working openly and effectively together
• Culture of learning
• Relationship with internal clients and other departments/teams
• Vision and direction for the future

“Beyond problem solving. Growing from a place of trust, connection and safety.”

Camino, a special way to work with teams

One of our most successful projects has been the ‘Camino’: 2-4 days hiking in an inspiring location.
The Camino provides the perfect chance for teams to take a step back and reflect both inwards on their way of working together and outwards on their role within the organization.
The movement and the nature have a strong and almost effortless effect on the spirit and connectivity within the team.

The Camino can be seen both as a reward to teams and a rich opportunity to learn and develop. Teams usually come out with an action plan which is then presented to either senior management or the whole organization. Apart from team development, the Camino has proved an excellent vehicle for the larger, deeper themes such as mission, vision and values.

Practical details

Our team development workshops are residential and off-site. Intake, preparation and evaluation are on-site.
Apart from working on off-ste locations in Belgium and The Netherlands we also work in France, Greece, Italy and Sinaï-desert.

We facilitate teams in Dutch, English and French.
Contact  Quinx if you would like more info or an intake.

Reviews

  • Het is intussen meer dan een jaar geleden dat we met het Torfs’ finance team een tweedaagse organiseerden rond oprechte waardering binnen het team. Door Quinx’ specifieke aanpak werd het voor iedereen een zeer intense en persoonlijke beleving samen met de collega’s. De intensiteit en de diepte van het contact dat gecreëerd werd tijdens de 2-daagse, zorgt ervoor dat er vandaag, meer dan een jaar na de 2-daagse, nog steeds een voelbare warmte en een aangenaam gemak van contact heerst binnen de groep.Door de combinatie van de aangeleerde techniek, het gedeelde inzicht in elkanders persoonlijkheid en de gecreëerde veiligheid in het team, worden issues vandaag sneller besproken, met meer respect voor de tegenpartij en met meer gemak door de initiator, en wordt het geven van waardering een natuurlijk proces.Quinx is erin geslaagd om een gevoel van veiligheid in het team te brengen zodanig dat er binnen het team plaats is voor een echt en zichzelf onderhoudende warmte: het perpetuum mobile van het echte contact.
    Stijn de Knop, Torfs
  • In 2008 deden wij bij Durabrik een eerste Caminotocht met het directieteam, aangevuld met enkele medewerkers.  Deze tocht was een belangrijke stap in de transitie van onze bedrijfscultuur. De directie vond deze ervaring zo uniek, dat we beslist hebben om met alle bedienden een vergelijkbare tocht te maken.Wij kozen Cadzand als locatie en gingen met elk team 2 dagen wandelen onder begeleiding van 2 consultants van Quinx.  Al wandelend is het veel gemakkelijker om met elkaar op een veilige manier in gesprek te gaan.   Doel van elke Team Camino was om de samenhorigheid van het team te verhogen.  Door verschillende oefeningen die al wandelend worden uitgevoerd, verhogen we de zelfkennis van elke deelnemer en het inzicht in hoe het team functioneert.Elk team werkte na de camino een eigen actieplan uit, waarin zij hun toekomstige missie trachten te realiseren.  Ook in de toekomst zullen wij nog teruggrijpen naar deze waardevolle werkvorm in de ontwikkeling van onze teams.’
    Bie de Backer – Directeur HR DurabrikGroup