Gastblog over training Persoonlijk Leiderschap.

Door Karolien Embo, a passion-for-work-coach.

Persoonlijk leiderschap, je zou het ook kunnen omschrijven als zelfsturing. De woorden die ik associeer met het opnemen van persoonlijk leiderschap zijn balans, vervulling, intuïtie… maar ook kracht, plezier, vrijheid, zelfvertrouwen, volle potentie, zingeving…
In het voorjaar volgde ik een inspirerende training rond persoonlijk leiderschap bij Quinx. Zij bekijken persoonlijk leiderschap als het pad en het groeiproces van het gevangen zelf naar het vrije zelf.

Jouw unieke zelf heeft de wereld iets te bieden. Om meer voeling te krijgen met wie je bent, hoe je wil groeien, wat je missie is, is het nodig om te vertragen, te verstillen en te verdiepen.

Zelfkennis en zelfsturing

Het is belangrijk om een goede zelfkennis op te bouwen en hierbij niet alleen aandacht te besteden aan je mentale processen, maar ook oog te hebben voor lichamelijke signalen. Ontwikkel je lichaamsbewustzijn. Je lichaam is je levensenergie, je diepste identiteit. Zijn je mentale processen en je lichaamssignalen synchroon? Zijn ze met elkaar verbonden? Wat vertellen je cognitieve en je somatische zelf jou? Iemand die gebalanceerd is, weet beide delen te verbinden.

In het proces naar het vrije zelf lopen we natuurlijk tegen een aantal beperkende en belemmerende overtuigingen aan die ervoor zorgen dat we niet in beweging komen. Een overtuiging waar ik zelf nog regelmatig tegenaan loop, is dat:

“Het leven best zwaar kan zijn en er veel moeilijkheden en drempels zijn. Dat je bijgevolg verantwoordelijkheid dient op te nemen, voor anderen dient te zorgen en serieus dient te zijn.”

Deze beperkende overtuiging wil ik graag omzetten in de volgende nieuwe positieve overtuiging:

“Niet alles hoeft zo zwaar te zijn, ik kan ermee lachen en sta luchtig in het leven. Ik mag plezier maken.”

Natuurlijk verval ik regelmatig in mijn oude overtuiging, toch tracht ik hier elke dag bewust bij stil te staan. Ja ja, je kan dit oefenen! Bewegen, dansen en muziek werken geweldig voor mij… Brigitte Kraandorp ondersteunt me hierin !

Toon persoonlijk leiderschap om jouw onvervulde behoeftes te vervullen

Een andere vraag die je kan stellen om meer persoonlijk leiderschap op te nemen, is welke onvervulde behoeftes je hebt. Wat staat er in de weg? En wat kan je vooral zelf doen om die behoefte beter te vervullen? Een grote behoefte die ik heb, is de wereld ontdekken en meer in contact te komen met de natuur. Zeker, ik kan niet zomaar een wereldreis maken, maar 1 week/jaar een trip voor mezelf zonder gezin is wel haalbaar. Ik ben ook fan van micro-avonturen in eigen land. Zo heb ik recent 2 mooie natuurgebieden ontdekt dicht bij huis, ben ik gaan kamperen en kajakken met een vriendin in de Ardennen, heb ik meegewandeld in de Great Breweries Marathon, heb ik een keramiekcursus gevolgd … In een ideale wereld kan ik het coachen, reizen, bewegen en natuur beleven combineren in het aanbieden van inspiratiereizen. Work in progress😊…

Persoonlijk leiderschap is een circulair proces waarbij je steeds een ontwikkeling doorgaat om dan op een punt te komen dat het te comfortabel wordt en er weer een nieuwe ontwikkeling start…

Je kan persoonlijk leiderschap toepassen in al je levensgebieden: familie en vrienden, relatie, hobby’s, financiën, persoonlijke groei, spiritualiteit … én ook in je professionele leven!

Persoonlijk leiderschap en jouw werk

Ik doe een warme oproep aan jou om ook persoonlijk leiderschap op te pakken in je werk en zelf aan het stuur van de bus van je leven te zitten en niet als passagier afwachtend mee te reizen. Durf opkomen voor jezelf, je waarden. Durf je kwetsbaar opstellen en eerlijk zijn. Durf je te laten inspireren door anderen. Durf middelmatigheid achter je te laten en te gaan voor méér. Durf wakker in het leven te staan en kleur te bekennen!

In januari 2020 start een nieuwe Persoonlijk Leiderschap opleiding van Quinx. De opleiding is verdeeld over 3 modules.

23 | 24 januari 2020 (residentieel)
19 | 20 februari 2020 (residentieel)
30 | 31 maart 2020 (residentieel)

Stuur Ann een mail voor meer info of om je aan te melden.

Je kunt ook een mailtje sturen naar de begeleiders: yannick@quinx.org of celeste@quinx.org

Heb je behoefte aan loopbaancoaching neem dan contact op met Passion for Work coach Karolien Embo. Misschien loop je vast en kan je een duwtje gebruiken? Zet de eerste stap naar loopbaancoaching om meer zicht te krijgen op je sterktes en je uitdagingen, te weten te komen wat je cruciale waarden zijn, te weten hoe je meer persoonlijk leiderschap kan opnemen.
Bekijk hier het programma ‘In 5 stappen weten wat ik wil’ en vraag gratis een telefonisch kennismakingsgesprek aan met een Passion for Work-coach in je buurt.
Contact gegevens van Karolien zijn : tel 0495/59 94 35,  mail Karolienembo@gmail.com