Project omschrijving

Bedouin Friends

Support a desert village

Maatschappelijk Engagement

Bedouin Friends krijgt medewerking van de ontwikkelingsorganisatie DISOP. Er kunnen sinds 1 januari 2016 fiscale attesten uitgeschreven worden.

Wat de stichting tot nu toe heeft gerealiseerd :

  • Twee meisjes uit het woestijndorp kunnen hun studies afmaken in de stad (de school in Serabit is maar tot 14 jaar) en hun droom om naar de universiteit te gaan komt daardoor dichterbij. Dit zijn de eerste “woestijnmeisjes” die kans krijgen op een hogere opleiding. Dat is een GROOT verschil.
  • We kunnen de schoolgemeenschap en het dorp een kleine, maandelijkse financiele ondersteuning bieden, zodat kinderen naar school kunnen blijven gaan en er medische zorg geboden kan worden waar nodig.
  • En het laatste, meest verse nieuws : de fondsen voor het bouwen van een eigen waterput zijn rond. Het dorp (200 inwoners) dat water moet gaan kopen in een nabijgelegen kustplaats zal over een paar maanden een eigen waterput hebben met voldoende debiet om naast hun eigen dagelijkse watervoorziening, ook groenten te kunnen verbouwen en extra dieren te houden. Daarnaast zullen nog kleinere omliggende dorpen hier ook van mee kunnen genieten en zijn er nog ontelbare andere voordelen, die maken dat dit woestijndorp naar een heel ander niveau van functioneren opgetild kan worden. Onnodig te vertellen hoe dankbaar de community is!

Lees hier ons blog over Bedoeïnen – de filantroop in elk van ons.

Hoe kun je bijdragen

Mocht dit initiatief willen ondersteunen, aarzel dan niet om Micky te contacteren, micky@quinx.org. Mocht je een van de donateurs zijn die al bijgedragen heeft tot een van deze resultaten, dan zeggen we nogmaals van harte DANK JE WEL!
Op de facebookpagina Bedouin Friends – support a village kun je de verdere ontwikkeling volgen.