Project omschrijving

Eerst Zijn dan Doen

Een programma voor particulieren en organisaties

Eerst Zijn Dan Doen wordt al meer dan 15 jaar met veel succes gegeven. De ervaring leert dat mensen na het volgen van deze workshop niet alleen minder stress ervaren in hun werk en leven, maar vooral dat ze hun levenslust opnieuw ontdekt hebben.
Een levenslust die gekenmerkt wordt door hernieuwd enthousiasme, creativiteit en een sterk gevoel van verbinding met zichzelf en met anderen.

Inhoud en aanpak

In de workshop Eerst Zijn Dan Doen gaan we ruimte maken om in contact te komen met dat wat essentieel is in ons leven. We staan stil bij wat is, elk moment opnieuw. We gaan de stroom van ons lichaam, ons hart en het leven om ons heen gewaarworden en laten gebeuren. Zo gaan we weer ontdekken wat we misschien vergeten waren: wie we werkelijk zijn, wat ons plezier en vervulling schenkt, wat ons verbindt en hoe we gedragen worden door iets zoveel groter dan onszelf.
We maken gebruik van eeuwenoude denkbeelden en methoden over de werking van geest, lichaam en hart, zowel uit het oosten als uit het westen. Door middel van lichaamswerk, reflectie, meditatie, dans en energiewerk maken we ons lichaam en onze geest wakker en worden we ons weer bewust van hoe we ons leven, in het hier en nu, op onze eigen manier invulling willen geven.

Lichaamswerk

Wanneer we ons van onze essentie verwijderen en/of wanneer onze essentie niet wordt erkend door onze omgeving, vertaalt zich dit door blokkades – vaak heel subtiel – op vlak van ons lichaam en van onze ademhaling.

Dankzij fysieke oefeningen (bio-energetica) word je uitgenodigd om deze spanningen en blokkades te voelen, op fysiek, emotioneel en mentaal niveau. We begeleiden je door die spanning en verkramping heen, die je op je eigen ritme kan loslaten, waardoor je vrijer kan ademen, de stroom van het leven kan voelen en een niveau van diepe ontspanning kan toelaten.

Energiewerk

Alles is energie. Het is vaak in en dankzij het contact met anderen dat we leren onze eigen energie te voelen, die van de anderen en de energie die ons verbindt. Het is iets wat herkend en ervaren kan worden, maar niet zo gemakkelijk in woorden te vatten is. Als je die bron van energie eenmaal aangeboord hebt, brengt het je een gevoel van verbondenheid en bezieling.

Meditatie

Meditatie, stilte, onthechting, observatie zijn cruciale sleutels in de overgang van ‘doen’ naar ‘zijn’. We nodigen jullie uit om samen met ons deze zijnswijze te exploreren.

Voor wie?

  • Je hebt het gevoel dat je geleefd wordt, je hebt altijd zoveel te doen, je hebt behoefte aan vetraging, rust en thuiskomen bij jezelf.
  • Je wilt voller in het leven staan, met hernieuwde energie en levensvreugde.
  • Je bent gewoon benieuwd en wilt jezelf ontwikkelen op persoonlijk vlak.

Trainers

Quinx team

Locatie

Voor 2020 volgt nog

Tarief

Programma € 195,- particulier tarief incl. btw
Programma € 285,- organisatie tarief excl. btw

Accommodatie, alle maaltijden, pauzes en gebruik van de zaal :
€ 160,- p.p. op basis van gedeelde kamer
€ 200,- p.p. op basis van eenpersoons-kamer

Getuigenissen

  • Deze 2-daagse heeft me zoveel energie terug gegeven! Zowel fysieke energie als mentale veerkracht en emotionele diepgang! Celeste en Yannick zijn zo goed afgestemd op mekaar en kunnen de groep fantastisch goed begeleiden en de nodige veiligheid in de groep brengen zodat ieder zich ook kan ‘loslaten’.  Een van de deelnemers had al eens deelgenomen en wilde zichzelf dit weekendje cadeau doen. Dit gun ik mezelf ook zeker opnieuw! Evelyne de B.
  • Na een keiharde werkweek van vooral heel veel ‘denken en doen’, kwam deze EZDD toe als een warme douche van ‘zijn, waarnemen, voelen en genieten! Wouter Torfs
  • Ik deed voor het eerst een workshop met Quinx – Eerst Zijn Dan Doen. Dit weekend was een openbaring. Het was enorm verhelderend, warm, open, leerrijk, gedurfd, vol emotie, met levenslust, ruimte voor speelsheid. Programma zeer evenwichtig opgebouwd met tijd tussendoor om op jezelf te zijn. De groep was zo divers én aan de andere kant zo gelijk. Nooit gedacht na alles wat ik al gevolgd en gedaan heb dat er nog zoveel te leren viel. De organisatie heeft zo een ongelofelijke waardevolle trainers die ruimte laten en stap per stap het proces begeleiden. Zeer warme mensen die iedereen, ook de grootse scepticus, op hun gemak stellen. Ik kan het iedereen aanraden.”  Nicole S.