Project omschrijving

Sinaï – Woestijnreizen

Body & Soul 15 april – 22 april scroll naar beneden

Reis naar je bron 29 maart – 05 april 2020

Ruimte, stilte, afstand, inspiratie en de magie van de Sinai woestijn om terug bij je bron te komen. Jouw plek van waar alles vertrekt, van waaruit je weet wie je bent, wat echt belangrijk is voor je, wat je drijft. Ballast laat je achter. Helderheid en de juiste voeding neem je mee naar huis.
We wandelen, klimmen, slapen, mediteren op een van de meest energetische plekken op deze aarde. Je krijgt zachte en helende begeleiding voor, tijdens en na de reis. Je kan alleen zijn of je voeden aan de groep. Qua fysieke inspanning is dit programma haalbaar voor elk gezond persoon.
De dienstbaarheid en levensvreugde van de Bedoeïnen maken dat je je permanent veilig en ontzorgd voelt. Heerlijk eten, prachtige kampplaatsen, zachte matrassen en zorg voor je bagage, maken het verblijf in de woestijn heel comfortabel.

Inhoud en aanpak

Tijdens het ontmoetingsmoment maken we kennis met elkaar en formuleert iedereen een persoonlijke (levens) vraag waarvan het antwoord zich tijdens de reis kan ontvouwen. In de woestijn trekken en klimmen we te voet, per jeep en doen een tochtje per kameel. We brengen de nacht door onder een overweldigende sterrenhemel, op comfortabele matrassen. Tijdens de trekking door de woestijn (glooiende zandvlaktes, oases, woeste bergen, canyons, duinen en maanlandschappen) nodigen we je uit om de weg naar binnen te gaan, af te dalen van je hoofd naar de wijsheid van je hart en je lichaam, in diep contact te komen met de natuur en je zo meer en meer te verbinden met wie je in je diepste wezen bent.

De kracht van het traject rust in de oneindige inspiratie van de natuur in combinatie met stilte momenten en verdiepende oefeningen. Het hele proces brengt je dicht bij jezelf en je essentie. Een goede plek om je leven te overschouwen. We werken o.a. met actieve meditatie, (emotioneel) lichaamswerk, inzichtsoefeningen, ontspanning, stilte en uitwisseling van ervaringen.

Begeleiding

Micky Masset : zij is trainer en coach bij Quinx en begeleidt groepen en individuen op het pad van bewustwording sinds 1999. Ze tovert met een holistische aanpak waarbij hoofd, hart en lichaam aandacht krijgen. Haar liefde voor de woestijn en haar bewoners brengt ze over op de deelnemers.
Marleen Hofman van Desert-Soul

Tarief Reis naar je bron

Training particulier tarief 380 € p/p
Training zakelijk tarief 500 € p/p (excl. Btw)

Accommodatiekosten: 865 € p/p (rechtstreeks aan de Bedoeïenen, zo steunen we de woestijnbewoners)
Inclusief: alle maaltijden en overnachtingen
Exclusief : vlucht
Inschrijving :  Voor reis naar je bron – klik hier
Inhoudelijke info: mailMickyl of bel (+32) 0478 33 54 99

Sinaï – Woestijnreizen

Body & Soul 15 april – 22 april 2020

Lekker in je lijf, lekker in je leven ?

De woestijn in combinatie met een gezonde week, persoonlijke reflectie en avontuurlijke wandelingen. Het is een geweldige mix om opgeladen en geïnspireerd  weer gebalanceerd in je dagelijkse leven te staan.
Je kan deze week plaatsen in de categorie van “Inspirerende en avontuurlijke vakantie” – zo eentje die op de bucket list staat van een ieder die het leven en zichzelf wat dieper wil begrijpen.

Zelf-ontdekking

De woestijn, de stilte en de afstand van thuis (en van smartphone) vormen de ideale bodem om stil te staan bij jezelf en bij het leven dat je leidt. Deelnemers worden geholpen om dieper in zichzelf te zakken en krijgen hierbij oefeningen en sessies aangereikt door Micky. Zij gidst mensen al 20 jaar doorheen ontwikkelingsprocessen en helpt richting te brengen. Inzichten, oefeningen en kapstokken neem je zeker mee naar huis.

Yoga

De yoga sessies s’morgens en s’avonds worden begeleid door Jolanda. Zij slaagt er altijd in om met haar veelzijdige lessen zowel yoga liefhebbers, als leken te bekoren. Lichtheid en humor zijn vaste ingrediënten in haar sessies. Het werken met de elementen in de woestijn, bijvoorbeeld een rotswand om te ondersteunen, geeft woestijnyoga nog iets extra’s.

Voor wie?

Zowel voor gevorderden, als voor beginnende zoekers en yogi’s, mannen en vrouwen, jong en oud met een normale, gezonde conditie en die het kunnen gebruiken om eens stil te staan en te verdiepen. Voor inspiratie, energieboost, sabbatical, re-set en zelf-ontdekking.

Verblijf

We kamperen een hele week in de woestijn. Je kan slapen onder de blote hemel (ja, dat kan daar zomaar) of in individuele tentjes. We worden prinselijk verzorgd door het bedoeinen team. Op hun kampvuur toveren ze de heerlijkste maaltijden en ze zorgen voor ons comfort. Het grote kamp wordt 1 of 2 keer per week verhuisd, maar elke dag is er een nieuw avontuur. Een canyon, een berg, de oase, een kamelentocht… Het decor is adembenemend. De zon en de heerlijke droge warmte zijn een weldaad voor lijf en leden.

Verloop van de dag

Voor het ontbijt beginnen we met een yoga sessie. Na het ontbijt is er tijd om te douchen en je klaar te maken voor de dag. Meestal trekken we er dan op uit voor een avontuurlijke wandeling, met onderweg verdiepende oefening die bij de chakra van de dag horen. Eigen ruimte krijg je ook. Na het avondeten zijn we ontspannen samen, wat vaak resulteert in verbindende gesprekken, zingen en dansen. Of vroeg naar bed gaan. Er is voor elk wat wils.

Begeleiding

Micky Masset : zij is trainer en coach bij Quinx en begeleidt groepen en individuen op het pad van bewustwording sinds 1999. Ze tovert met een holistische aanpak waarbij hoofd, hart en lichaam aandacht krijgen. Haar liefde voor de woestijn en haar bewoners brengt ze over op de deelnemers.

Jolanda Cats : zij is jarenlang reisbegeleidster geweest en is sinds 15 jaar gebeten door de yoga microbe en heeft haar eigen yogaschool, Urban Spirit. Jolanda’s begeleiding is tegelijk verfrissend, als inspirerend. Zowel diep, als speels.

Tarief Body & Soul Woestijnweek

Training particulier tarief 380 € p/p
Training zakelijk tarief 500 € p/p (excl. Btw)

Accommodatiekosten: 865 € p/p (rechtstreeks aan de Bedoeïenen, zo steunen we de woestijnbewoners)
Inclusief: alle maaltijden en overnachtingen
Exclusief : vlucht
Inschrijving :  Voor body & soul week – klik hier
Inhoudelijke info: mail Mickyl of bel (+32) 0478 33 54 99

Getuigenissen

  • Wat deelnemers zeggen : #een onvergetelijke ervaring #ik kom zeker terug #ik voel me terug uit 1 stuk #een reis die ik iedereen zou toewensen #ik wist niet dat de woestijn zoveel te bieden had #zo indrukwekkend mooi # wat een heerlijke groep # geweldige begeleiding#
  • Enkele weken voor het vertrek naar de woestijn kreeg ik tijdens een workshop van Quinx de ingeving dat ik absoluut mee moest naar de woestijn… De dag erna schreef ik mij in en boekte ik mijn vlucht. Ik kreeg een prachtervaring cadeau: super pro begeleiders Marleen en Micky die op elk moment exact voelen wat er nodig is, de oneindig goede zorgen van de Bedoeïnen, de diepe verbinding met de medereizigers, de prachtige natuur en stilte en kers op de taart – mijn missie voor de komende maanden… 1000x dank! An experience and people to never forget!’ Catherine C.
  • “Thuiskomen in de woestijn en in mezelf, werd een van de meest intense ervaringen uit mijn leven.
    De stiltes, de meditaties, de deelrondes,… deden me eerst leeglopen om dan vol te stromen. Na een gevecht in mezelf gaf ik me er volledig aan over. Al mijn puzzelstukjes vielen in mekaar. Nieuwe inzichten en ideeën dienden zich aan. Ik voelde me als herboren.
    Gedragen door een fantastische groep, professionele begeleiders en bijzondere bedoeïenen werd het een reis recht naar mijn hart.
    Katleen
  • Rust en eenvoud hebben een andere betekenis gekregen voor mij. De grootse omgeving, de manier waarop de Bedoeinen hun manier van leven delen, de openheid van de groep, het plaatje was compleet om in contact te mogen komen met mijn kwetsbaarheid. De magie van de woestijn is dat hoe minder je zoekt, hoe minder je probeert en je best doet om die kwetsbaarheid te ‘bevrijden’, hoe meer het vanzelf gebeurt. Dit is het geschenk van de stilte, het moeiteloze openstaan, het toelaten, het innerlijke ontvangen. Sari-Fernand