TIME OUT

“Wat ben ik toch een “pietzak” (vertaling NL: geluksvogel) dat ik hier mag zijn en aan zo’n programma mag deelnemen.” Een uitspraak van een van de deelnemers van de Time-Out week in Griekenland. 
En vlak daarna : “Mag ik hier wel van genieten, terwijl er zoveel lijden is in de wereld?”
Ze antwoordde zelf : Als ik goed voor mezelf zorg, meer veerkracht heb en mijn hart zacht kan houden, dan heb ik de wereld meer te bieden.

Voor wie?

De week Time out is meer dan alleen maar er even uit zijn op een wondermooie plek met lekker eten, het is meer dan genieten, vertragen en verstillen. Het is ook op een bewuste manier in je lichaam komen, in het hier en nu (leren) zijn en de moed opbrengen om je patronen van alledag onder ogen te zien.
De deelnemers zijn mensen zoals jij en ik. Mensen die hun leven in onze maatschappij op een succesvolle manier doorlopen. Mensen met een professionele uitdaging, met familie en vrienden, met ruimte voor ontplooiing en zelfzorg, voor vakanties en hobby’s. De bevoorrechten noem ik ze.

En ook die mensen dragen hun last, zoals jij en ik. Te vol en te snel, te weinig ruimte om op te laden, anderen altijd eerst zetten, de lat te hoog leggen.
Hardnekkige overtuigingen – ik mag pas genieten als ik eerst afgezien heb – goed is niet goed genoeg – stilstaan is achteruit gaan. Een constante ruis in de achtergrond: de universele drivers van gezien willen worden, erkenning, erbij mogen horen…

Waarom een time-out?

We zijn zo verschillend en tegelijkertijd zo gelijk. En ondertussen gaat het moment voorbij, negeer je de kleine (en soms grotere) signalen van je lichaam, zet je je elke dag schrap om de hoeveelheid aan te kunnen, maak je jezelf harder dan je bent, meer afgesloten voor jezelf en anderen en weet je niet altijd meer wat je echt wil.
Tot je geholpen wordt om de “uitknop” te vinden. In een omgeving waar je ontzorgd wordt en je zintuigen geprikkeld, je lichaam weer mag gaan voelen en je gesteund door anderen de moed hebt om wat dieper te gaan kijken. De confrontatie met patronen zoals onvrijheid, gebrek aan ruimte, perfectionisme, niet nee kunnen zeggen etc… Alleen door de moed te hebben om je demonen eens in de ogen te kijken, en geloof me – een mooie, inspirerende en zorgende omgeving helpt om dat te doen, kan je er ook een andere, betere relatie mee ontwikkelen.

Dichter bij jezelf, een mooier mens, opgeladen en met richtingaanwijzers ga je naar huis. En dan komt de kunst van het onderhoud. Als je een taalcursus gaat doen en je spreekt daarna de taal nooit meer, dan kan raak je die kwijt. De volgende keer pik je het wel sneller weer op, maar om de taal te leren spreken heb je regelmatige oefening nodig. De automatische piloot af en bewust kiezen hoe je de dingen wil aanpakken, hoe je reageert, hoe je wil leven.

Stil zijn en bewegen, zon en wolken, lachen en tranen, werken en genieten – de herinnering zal er altijd zijn, net zoals het constante geluid van de klotsende golven op ons kleine strandje in Epidavros.

Dank je, Celeste voor de creatie van magisch Artisa!
Dank je, geweldige deelnemers voor jullie totaal zijn en voor jullie vertrouwen!

Nature based retraites om jezelf weer te vinden en je dagelijkse leven met meer bewustzijn en zachtheid aan te kunnen :
Time out, In 2020 specifiek voor ondernemers van 02 mei – 08, Epidavros, Griekenland. Info mail celeste@quinx.org

Reis naar je bron, 29 maart- 05 april 2020,  Sinaï, Egypte. Info mail micky@quinx.org 

Body & Soul, 15 april – 22 april 2020, Sinaï, Egypte. Info mail micky@quinx.org