fbpx

Teamontwikkeling

Elk team is uniek en vraagt zijn eigen ontwikkelingsproces. Met begeleiding off-site creëer jij een veilige omgeving waarin iedereen een stem heeft. De teamontwikkeling is residentieel en vindt plaats in Nederland of België. We organiseren ook wandeltochten (‘Camino’s’) in de Ardennen of aan de kust en teambegeleidingen in Frankrijk, Griekenland, Italië en de Sinaï-woestijn.

Wanneer we werken met een team kijken we zowel naar de concrete aanleiding van de vraag als naar het bredere kader: wat is de plek van het team in de organisatie, hoe is het team ontstaan, hoe is het geëvolueerd, hoe zou het functioneren in ideale omstandigheden, wat heeft het team nodig om te groeien … Zo willen we duurzame ontwikkeling in de hand werken, zowel van de teamleden als het team zelf. We identificeren en doorbreken hardnekkige patronen, wat leidt tot een betere samenwerking en betere collectieve resultaten.

De dynamiek van een groep is bepalend voor de teamcultuur en de ontwikkeling van elk teamlid. Aan de hand van uiteenlopende activiteiten leren teamleden dat storingen voorrang hebben op inhoud en dat elk teamlid een plek en een stem heeft en een heel eigen impact op het functioneren van het team. Door de groepsdynamiek bloot te leggen maken we duidelijk dat het geheel meer is dan de som van de delen.

Zodra we de groepsdynamiek kennen, creëren we een omgeving waar de leden kunnen groeien in veiligheid, vertrouwen en verbinding. Daardoor durven en kunnen collega’s zich kwetsbaarder opstellen en nemen ze actiever deel in het team. Elk teamlid krijgt de kans om op zijn of haar eigen tempo uit zijn of haar comfortzone te treden, om risico’s te nemen en zo te beseffen dat hij of zij er niet alleen voor staat. We maken de waarden van de organisatie tastbaar en bespreekbaar en introduceren ook onze eigen waarden van groei, open communicatie en duurzaamheid, voor een sterke community waarin iedereen zich gedragen voelt.

Dankzij een traject van teamontwikkeling worden teamleden gestimuleerd om vanuit meer besef, rust en authenticiteit out of the box te denken en zelf met oplossingen te komen. Teamleden leren meer over zichzelf en elkaar in een sfeer van verdieping en ontspanning. Voor teams en organisaties die het belang inzien van persoonlijke en collectieve groei en een dragende teamcultuur.

Contacteer ons via het onderstaande formulier voor teambegeleiding op maat.

'De aanpak van de coach is de grote meerwaarde van het traject. Ze slaagt erin door onze pantsers te breken en bloot te leggen wat er echt speelt. We hebben meer bewustzijn gekregen over ieders eigen rugzak. Hierdoor staan we dichter en authentieker naast elkaar. We durven elkaar nu aanspreken wanneer er spanningen zijn tussen ons.'

Greet Nijns, Randstad

Praktisch

Tarief
Begeleiding

Prijs per module op aanvraag.
Kleine en middelgrote ondernemingen genieten een korting van 30% via de kmo-portefeuille.

Data en locatie
In samenspraak

Schrijf je in voor dit programma

  Quinx België

  Leopoldstraat 40 bus 3
  2550 Kontich
  +32 495 51 78 99

  Quinx Nederland

  Valklaan 33
  5272 RX Sint-Michielsgestel
  +31 64 18 18 625