Reis naar je bron

Tijdens deze weekretraite wandelen, klimmen, slapen en mediteren we op een van de meest energetische plekken op aarde. Je krijgt zachte en helende begeleiding voor, tijdens en na de reis. Je kan alleen zijn of je voeden aan de groep. Qua fysieke inspanning is dit programma haalbaar voor iedereen met een gewone gezonde conditie.

Voor vertrek maken we kennis met elkaar en formuleert iedereen een persoonlijke (levens)vraag waarvan het antwoord zich tijdens de reis kan ontvouwen. In de woestijn trekken en klimmen we te voet, per jeep en doen een tochtje per kameel. We brengen de nacht door op comfortabele matrassen onder een overweldigende sterrenhemel. Tijdens de trekking door de woestijn (denk glooiende zandvlaktes, oases, woeste bergen, canyons, duinen en maanlandschappen) nodigen we je uit om af te dalen van je hoofd naar de wijsheid van je hart en je lichaam, om in verbinding te treden met de natuur en zo in contact te komen met je innerlijke zelf.

De kracht van het traject rust in de oneindige inspiratie van de natuur in combinatie met stiltemomenten en verdiepende oefeningen. Het hele proces brengt je dicht bij jezelf en je essentie. De Sinaï-woestijn is dankzij de dienstbaarheid en levensvreugde van de bedoeïenen de uitgelezen plek om je leven te overschouwen. We werken er onder meer met actieve meditatie, (emotioneel) lichaamswerk, inzichtsoefeningen, ontspanning, stilte en uitwisseling van ervaringen.

Vragen of persoonlijk gesprekje om te kijken of er een match is: micky@quinx.org
Je kan deze retraite rechtstreeks boeken via de website van Desert-Soul.

Woestijn magie voor coaches

Gelijkgestemden

Deze week is ontstaan vanuit de vraag van een aantal collega’s om een woestijnavontuur te kunnen beleven met gelijkgestemden. De rust en stilte van de woestijn in combinatie met de wijsheid, (h)erkenning van zielsgenoten, de volledige ontzorging door het fantastische bedoeinen team – het was een combinatie die wonderwel werkte. En dus gaan we voor een 2de editie.

Persoonlijke ervaring

Ik, Micky Masset, reis sinds 2009 naar de Sinai woestijn met Desert Soul. De natuurelementen zorgen ervoor dat elke week anders is, dat de mix van het uiterlijke landschap en mijn innerlijke landschap steeds voor nieuwe belevenissen zorgen. Me elke keer op een andere plek raken en inspireren. Ik werk met mensen en groepen sinds 1999 en heb ontelbare langdurige en kortdurende trainingen en trajecten gevolgd die mij veel gebracht hebben. Nu zoek ik vooral mooie plekken en gelijkgestemden om te kunnen ontladen, om elkaar te voeden en te inspireren. Met mensen werken vraagt veel en zorg dragen voor onze eigen batterijen en voeding is immens belangrijk. Naast het diepe en zeer persoonlijke werk hou ik van creativiteit in het moment en van lachen. Want het hoeft allemaal ook niet te serieus te zijn.

woestijnweek voor coaches

Werkwijze

De week zal zich ontvouwen volgens de behoeften en de inspiratie van de groep. Elementen die er zeker in zullen zitten zijn : ochtend practice, meditatie, dans of andere creatieve beweging, wandel,- en klimtochten, cirkels, kampvuur, zingen, sterren staren, heerlijk eten, een plons in de oase en nog veel meer.

Locatie

De Sinai woestijn is een krachtplek. De magie van deze omgeving en haar schone volk overbrengen op anderen is een feest voor mij.